Tekakor

 

 

Till 10 bröd behövs följande.
5 dl mjölk 
4 dl havregryn
½ msk salt
2 msk ljus sirap
150 gram smör 
25 gram jäst
8-9 dl vetemjöl special

1. Värm mjölken till cirka 50 grader och häll i havregrynen, salt och sirap. 
    Låt blandningen stå och svälla i cirka 20 minuter. 
2. Smält smöret och rör ner det i grynblandningen. 
3. Smula ner jästen och blanda ordentligt. 
4. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg. 
5. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek i cirka 30 minuter. 
6. Sätt ugnen på 225 grader. 
7.Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i tio bitar och kavla ut till runda tekakor cirka 1 cm tjocka. 
8. Nagga dem med en gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i cirka 30 minuter. 
9. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

 
 
 

Kommentarer






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback

RSS 2.0